Over ons

Ap Verwaijen, geboren in Schiedam, studeerde rechten te Leiden van 1961 tot 1968. Hij trouwde in 1967 met Anita. Ze hebben 2 kinderen en 6 kleinkinderen.

Ap was advocaat in Dordrecht van 1970 tot 1991. In 1985 begon hij met Anita in Breda de Evangelische Kerk Jefta. 

In 1991 verliet Ap zijn advocatenkantoor te Dordrecht,om zich fulltime te wijden aan het geestelijk werk. In 2008 droeg hij het voorgangerschap van Evangelische Kerk Jefta over. Inmiddels zijn Ap en Anita toegetreden tot City Life Church te Breda, waar ze betrokken zijn in het onderwijs. 

Anita werd geboren in Leeuwarden. Ze volgde de PA in Leiden en heeft een aantal jaren gefunctioneerd als hoofd van een kleuterschool in Leiden en Dordrecht. In 1976 is zij ernstig ziek geworden. Na drie maanden ziekenhuis is zij op wonderbaarlijke wijze genezen. 

 Ap en Anita houden spreekbeurten in binnen- en buitenland, en richten zich op het ondersteunen van zendelingen en kerken. Zij geven seminars onder de titel ‘De kunst van een gelukkig huwelijk’, ‘Sterk en happy Single’, en ‘Great Dads” in Nederlands, Engels of Frans.

Van Ap is een aantal boeken verschenen, waaronder: ‘De kunst van een gelukkig huwelijk’ (samen met Anita), ‘Kom vóór de winter’ (verhalen) en ‘Alleen nog deze verzen’ (gedichten). Zie onder de rubriek Boeken.

Ook werden van Ap 2 cd’s opgenomen: ‘We hebben allemaal een soortgelijk verhaal’, en ‘Als vogels gevlogen’. Zie onder de rubriek CD’s.